Korece Konuşma Kılavuzu (Kendi Kendine-Pratik)

Korece Konuşma Kılavuzu ya da tam adıyla Kendi Kendine - Pratik Korece Konuşma Kılavuzu, Korece öğrenen kişilere hem konuşma pratiği kazandırmak, hem de konuşma dilindeki kalıpları öğretmek amacıyla Dr. S. Göksel Türközü tarafından hazırlanmış bir kaynak kitap.

korece-konusma-kilavuzu
Korece Konuşma Kılavuzu (Kendi Kendine-Pratik), Dr. S. Göksel Türközü,
Fono Yayınları, Mayıs 2012, 2. Baskı, 492 s., 28 TL.

Bölümlere ayrılan kitapta, her bölümle ilgili konuşma kalıplarının yer almasının yanı sıra bir de o konuyla ilgili kelime bilgisi bulunuyor. Kitapta konuşma kalıpları hariç her bölümün içinde o bölümle ilgili sözcükler de anlamlarıyla birlikte verilmiş.

Bir de unutmadan söyleyeyim, kitabın önsözünde, "Cümleler verilirken önce Türkçe'si verilmiş, onun altında İngilizce karşılığı yer almıştır," yazıyor ama bu ifade yanlış. Zira kitapta İngilizce hiçbir sözcük bulunmamakta. :)

korece-konusma-kilavuzu

Geldik işin komik tarafına (benim için komik). Kitap, kişilerin hemen hemen her yerde karşılaşabileceği konuşma kalıpları baz alınarak hazırlanmış ama bu durum biraz fazla abartılmış sanırım. Yani benim hayatımda Türkçe bile kurmadığım bir cümleyi Korece neden kurayım değil mi? İşte rastgele seçtiğim o cümlelerden bazıları:

"Oto için yedek parçanız var mı?"

"Hangi yükseklikte uçuyoruz?"

"Saatiniz ileri gidiyor."

"Burada voltaj kaç?"

"Radyatör suyunu kontrol ediniz."

Korece Konuşma Kılavuzu kitabının 305-491 arası son sayfaları ise sözlük olarak düzenlenmiş. Bir de bazı yerlerde harf hataları yapılmıştı, diğer baskılarda ona dikkat edilmesi gerek mutlaka.

Korece Konuşma Kılavuzu (Kendi Kendine-Pratik) Korece Konuşma Kılavuzu (Kendi Kendine-Pratik) Reviewed by Unknown on 13:40:00 Rating: 5

3 yorum:

  1. Anyeonghaseyoo 😊🙆 öncelikle yazilarinizi okudum, beğendim basarilarinizin devamini diliyorum 🙏
    Şu fono yayini hakkinda konusmak istedim. Cok iyi hatirliyorum ortaokuldayken İngilizce ogretmenim "fononun dil kitaplari guzel degil evet basit ogretiyor ama genel olarak yanlis ogrenmis oluyorsunuz." demisti ve bende kesinlikle katiliyorum bir sürü yazim ve imla hatasi oluyor.. Hele ki korece gibi bir dil ogrenmek istersek bu daha zordur cunku korece de farkli hitap sekilleri var yasitlarimizla nasil, kendimizden buyuklerle nasil konusuruz tarzi onemli bilgiler var!
    İnsaAllah guzel ve dogru bir sekilde koreceyi ogrenir ve biz kore meraklilarina da öğretirsiniz 😊😊 Başarılar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler!! Dediğiniz çok doğru ama buna rağmen piyasada Korece öğrenmeye ilişkin çok kitap olmadığından, bir de bu kitapları satın alanlara bir ön bilgi olması açısından paylaşayım dedim.

      Bundan sonra sıkmayan, eğlenceli yazılar paylaşmayı düşünüyorum. Beraber öğreneceğiz inşallah. :)) Sevgiler. ;)

      Sil
    2. İnsaAllah :)) size de sevgilerr :)

      Sil